NYBÖRJARINFO

Varför ska du börja träna?

Din fru/man/pojkvän/flickvän tycker att du borde träna.
Du vill ha något att göra på fritiden.
Du vill lära dig ett effektivt självförsvar.
Du vill motionera.
Du vill träna en individuell sport.
Du vill bli en fighter och tävla.
Du vill ha socialt umgänge.
Du vill gå ner i vikt.
Du vill få bättre kondition.
Du vill bli starkare både fysiskt och mentalt.

Vad än din orsak är så är det första du måste inse innan du börjar träna hos oss är att du måste ha tålamod. Att lära sig en kamsport tar tid och inte något man gör på några veckor. Om du ska kunna använda dina tekniker i en verklig självförsvarssituation eller i tävling måste de sitta i ryggmärgen annars kommer du med största sannolikhet få problem. Att bli bra på kampsport och verkligen kunna försvara sig eller tävla kräver mycket träning. Detta kan låta lite negativt men vi vill att du kommer till oss med rätt inställning. Vill du lära dig självförsvar bör du träna minst 2 ggr i veckan för att teknikerna ska sitta någorlunda, vill du tävla och lyckas bra bör du träna så mycket du bara orkar och vill du bara motionera kan det kanske räcka med en till två gånger i veckan. Vill du tävla bör du träna så mycket du bara kan. Det tar ca en termin innan man börjar känna sig hemma i klubben och på träningen. Teknikerna känns till en början ganska  konstiga och onaturliga, för det handlar om att lära sig ett helt nytt rörelsemönster. Men innan man kan springa så måste man lära sig att gå. Första terminen lär du dig falla och de grundläggande teknikerna som stilen bygger på.

Vad bör du ha med dig till träningen?
Vattenflaska
Dräkt eller långbyxor och t-shirt
Bra attityd

Saker du bör ha tagit del av innan du börjar:
Medlemsansökan(pdf)

Trivselregler
Nödvärn
FAQ
Anmälan

Betalning
Du får provträna hos oss 4 ggr innan du lämnar in din medlemsansökan, därefter får du en faktura hemskickad eller utdelad på träningen. Har du tränat fyra gånger så är du betalningsskyldig. Betalar du inte kommer du att bli avstängd från träningen tills du har betalat. Dessutom tillkommer en påminnelseavgift på 50 kr på förfallen faktura. Vid utebliven betalning får du inte delta på träningarna eller gradera.

Hygien
Vi är noga med hygienen, både du och din dräkt ska var ren. Ingen vill träna med någon som är smutsig och luktar illa. Har du ett smutsigt jobb kan det vara en bra idé att duscha av sig innan träningen. Står dräkten av sig självt så kan det var en bra idé att tvätta den, allting handlar egentligen bara om vanligt sunt förnuft. Du behöver inte tvätta dräkten efter varenda träning bara när du ser att den blir skitig och börjar lukta. Du måste även använda skor eller tofflor om du ska gå på toaletten. Toalettbakterier är inget vi gillar att ha på mattan. Vi desinfekterar mattan med jämna mellanrum med bakteriedödande medel.

Omklädning
Herrar byter om i omklädningsrum nr 6 och damer i omklädningsrum nr 5.  De flesta kommer dock färdigombytta till träningen.

VÄLKOMMEN!